Batterij iPhone 6S kleiner dan iPhone 6

In de onlangs bekend gemaakte iPhone 6S zit een kleinere batterij dan in de iPhone 6. Tijdens de presentatie van de iPhone 6S, vorige week, heeft Apple dit, waarschijnlijk per ongeluk, bekend gemaakt.

Wij hebben de beelden waarop Apple de Taptic sensor uitlegt even stil gezet, dit is de de sensor waarmee je de 3D touch op het scherm meet. We bekeken de batterij infor daarboven, en daarop zagen we dat de batterij een inhoud heeft van 1715 mAh. Dit is dus ietsje minder dan wat Apple in zijn vorige iPhone had zitten. De iPhone 6 had namelijk een batterij met een inhoud van 1810 mAh.

Het lijkt er op dat Apple de ruimte nodig had om de nieuwe druksensor, en wat andere nieuwe onderdelen, te plaatsen. Overigens weten wij niet hoe dat bij zijn grotere broertje, de iPhone 6S Plus zit, ten opzichte van de vorig jaar uitgekomen iPhone 6 Plus.

Of en deze kleine afname in de grootte van de batterij in de praktijk nog iets gaat betekenen weten we nog niet. Dit hangt onder andere af van de alle processen die op de achtergrond draaien, en ook hoe efficient de processor omgaat met de energie. Wel blijven wij het raar vinden dat er een kleinere accu in een nieuwere telefoon zit.

Schermafbeelding 2015-09-16 om 10.04.41

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)