‘Apple maakt stylus bij iPad Pro’

De iPad Pro van Apple, die nog steeds niet officieel is aangekondigd, komt waarschijnlijk ook met een stylus om de grote tablet makkelijk mee te bedienen.

Ming-Chi Kuo meldt dit, en dit is een analist die over het algemeen erg betrouwbaar is. Zo had hij eerder al gelijk over de iPad Air, de Apple Watch, en ook meerdere iPhones wist hij het fijne van. Hij concludeerde uit diverse patenten en ook uit eigen informatie dat Apple tegelijk met de iPad pro een stylus op de markt gaat brengen, waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2015. De stylus is bedoelt voor tekenen en schrijven op het scherm van de 12,9 inch tablet.

De iPad Pro is al geruime tijd bron van geruchten, maar over het algemeen is iedereen het er nu wel over eens dat er een grotere iPad in de winkels komt dit jaar, en die zou 12,9 inch zijn. Maar hierbij gaat Apple dus ook een stylus in de verkoop doen, vooral voor het gebruik van de iPad Pro. Deze gaat wel los worden verkocht, om te voorkomen dat de prijs van de iPad niet te hoog wordt. Daarnaast zullen de meeste mensen de stylus ook niet gaan gebruiken, denkt Kuo.

Kuo verwacht ook dat de stylus niet heel erg enthousiast word ontvangen, aangezien het aan de ene kant een rare wending is. Wel meent hij dat Apple in het eerste jaar 2 tot 2,5 miljoen exemplaren wil verschepen, al weet hij niet precies hoe ze bij Apple op dit getal kopen.

De grootste concurrent van Apple, Samsung, rust zijn Galaxy Note lijn al jaren uit met stylussen. Daarnaast bracht Samsung vorig jaar ook al een 12,2 inch tablet met een stylus op de markt. Ook zijn er genoeg bedrijven die al stylussen maken voor de iPads sinds dsat de eerste uit kwam.

Bron: Apple Insider

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)