‘Apple A9-processor al in productie door Samsung’

De nieuwste iPhones en iPads, zoals de iPhone 6 Plus, draaien op dit moment allemaal op de Apple A8 processor. Ondanks dat deze processor nog heel nieuw is, is Samsung al bezig met z’n opvolger, de Apple A9 processor.

De fabriek van Samsung die in Texax staat is de plek waar de nieuwe Apple A9 processor zou worden gemaakt, volgens de South Korea Times althans, een Zuid-Koreaanse krant. Afgelopen donderdag zou de fabriek zijn begonnen met het maken van de nieuwe chips.

De processors worden gemaakt volgens een nieuw proces, het zogeheten 14 nanometer proces. Samsung had al eerder bekend gemaakt dat ze aan het einde van 2014 dit soort chips zouden gaan maken, en dat gebeurd nu dus ook. Het is voor het eerst dat Samsung zoveel chips maakt voor Apple, het bedrijf TSMC maakte eerst het grootste gedeelte van alle Apple A8 processors. Dat kwam doordat Apple in een pittige patentenoorlog zat verwikkeld met Samsung, maar dat is inmiddels zo goed als opgelost. Dus Samsung gaat weer chips voor Apple produceren, lijkt het op.

Een aantal jaar terug was Samsung ook al de hoofdproducent van de processors uit Apples A-serie. We weten niet of Samsung nu weer hoofdproducent is, want we weten het exacte aantal orders niet, maar het lijkt er wel op. Overigens hebben nog geeneens alle nieuwe producten van Apple de A8 chip: de iPad Mini 3 heeft bijvoorbeeld nog de A7 chip, die overigens ook niet slecht is. De kans is ook vrij groot dat de A9 chip niet alleen voor de nieuwe iPhones is, maar dat deze ook in bijvoorbeeld de nieuwe iPads komt, de grotere varianten met schermen van ruim 12 inch, die schuil gaan onder de naam iPad Pro. Deze iPads zouden ergens in de lente bekend moeten worden gemaakt.

Bron: Electronista

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)