Android One telefoon slaat niet aan in India

Android One, de goedkope telefoonlijn van Google die door Micromax is geproduceerd, wil maar niet aan slaan in China. De telefoons zijn helaas nog steeds duurder dan telefoons van concurrenten zoals Xiaomi en Motorola.

Google had met de goedkope telefoonlijn het idee om derde-wereldlanden ook de mogelijkheid te geven op smartphones, door deze goedkoop aan de man te brengen. Op de Android One telefoons stond de pure versie van Android, zonder dat die was aangepast door fabrikanten. Hiermee kon Google garanderen dat er altijd de laatste versie van Android op stond.

De gedachte was natuurlijk niet verkeerd, maar de uitvoering kon een stuk beter. Ondanks dat de prijs van 100 dollar voor ons niet als veel klinkt, was dit voor de mensen in India gewoon veel te duur, blijkbaar. Daarnaast was de taktiek van Google om de telefoons goedkoper te maken ook geflopt. Ze wilden de telefoons alleen online verkopen, maar 88 procent van de smartphones in India word ‘offline’ aangeschaft. Vervolgens probeerde Google de telefoons in gewone winkels te verkopen, maar de winstmarge op de telefoons was te laag om interessant te zijn voor de winkels.

Rond dezelfde tijd als de Google One telefoons, kwam Motorola’s Moto E uit, en ook Xiaomi had een aantal goedkope android telefoons uitgebracht rond die tijd. Aangezien die allemaal onder de prijs van de Android One doken, verkocht de telefoon van Google dramatisch slecht.

Bron: Neowin

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)