Android One telefoon in Engeland te koop

Android One, een zijtak van Android die gericht is op het maken van extreem goedkope smartphones, heeft nu ook een telefoon naar Engeland gebracht, waarmee het het eerste westerse land in die een Android One telefoon verkoopt. De Karbonn Sparkle V gaat daar in de verkoop voor ongeveer 160 euro.

De telefoon is niet bijzonder, maar voor de prijs ook zeker niet slecht. De Sparkle V heeft een resolutie van 480×854 pixels, en er zit een quad-core MediaTek processor is van 1,3GHz. De telefoon heeft 1GB werkgeheugen. Er zit standaard 4GB opslagruimte op, en dit is uit te breiden met een microSD-kaart. De camera maakt foto’s in 5 megapixel, en voorop in 2.

De telefoon draait op het moment op Android 4.4.4 KitKat, maar krijgt waarschijnlijk in januari een update naar Lollipop. Google wil namelijk alle One telefoons wel altijd van de nieuwste versie van Android blijven voorzien. De telefoon is verkrijgbaar voor 129 pond, ongeveer 160 euro.

Android One werd aangekondigd op de ontwikkelaarsconferentie I/O, en aan de telefoons zitten wel een aantal eisen. Ze moeten goedkoop zijn, maar wel voldoen aan bepaalde specificaties. Zo draaien ze op een kale versie van Android, moeten ze kunnen worden geupdate naar nieuwere versies, en het scherm moet ten minste 4,5 inch zijn.

Er zijn in totaal drie Android One smartphones, die als eerst in India in de verkoop gingen. Hier liep de verkoop helaas nog niet zoals de planning was. Google wil met One vooral mensen bereiken die nog geen smartphone hebben, dus het zal vooral in ontwikkelingslanden op de markt komen.

Bron: ZDNet

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)