Android One ook naar Bangladesh, Sri Lanka en Nepal

Android One, de smartphone lijn van Google die betaalbare smartphones produceert, gaat ook naar andere landen. Android One is in India gestart, maar hier is het helaas voor Google nog geen succes. Google gaat nu de One-smartphones ook naar landen naast India uitbrengen: Nepal, Sri Lanka en Bangladesh zijn de gelukkigen!

Tijdens de ontwikkelingsconferentie I/O, eerder dit jaar presenteerde Google Android One al. Android One is een soort merknaam en formule waaronder zeer goedkope smartphones worden geproduceerd. Er zijn al Android telefoons van drie verschillende merken: Karbonn, Micromax en Spice zijn al verantwoordelijk voor Android One telefoons.

Aan de Android One telefoons zitten wel een paar voorwaarden. De smartphones moeten bijvoorbeeld een scherm hebben die minimaal 4,5 inch is, en ze moeten ook minimaal een WVGA resolutie hebben. Ook moet de opslagruimte uit te breiden zijn met een geheugenkaart, en het werkgeheugen moet ook minimaal 1 Gigabyte zijn.

Qua prijs mogen de Android One telefoons niet boven de 100 dollar uitkomen, en ook moet er de mogelijkheid zijn om twee simkaarten in de telefoon te doen. Karbonn, die de Sparkle V voor Google heeft gemaakt, heeft deze telefoon inmiddels ook al in Groot-Brittannië te koop, en nu dus ook in Bangladesh, Sri Lanka en Nepal. In Groot-Brittannië is de telefoon alleen wel ietsje duurder: hier kost hij 130 pond, want neer komt op 160 euro. De Android One telefoons hebben overigens als groot voordeel dat ze razendsnel de updates van Google krijgen.

Bron: Google

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)