Android Lollipop toch naar Huawei Ascend Mate 2

De Huawei Ascend Mate 2 gaat toch nog de update krijgen naar Android 5.0 Lollipop. De smartphonefabrikant uit China heeft dat bekend gemaakt.

Huawei wilde in eerste instantie de phablet niet updaten naar Lollipop, maar veel gebruikers waren het hier niet mee eens, en lieten dit duidelijk merken. Gelukkig hebben ze dit in China gehoord, en komt de update toch. Ze hebben gezegd de ‘update strategie te herzien’, en gezegd dat de update ergens in de eerste helft van volgend jaar naar de telefoon komt. Dut duurt dus nog even.

Het blijft frappant dat Huawei de ondersteuning voor de Ascend Mate 2 vrij snel liet vallen. Voor de eigenaren was dit natuurlijk ook niet bepaald fijn. De telefoon is namelijk nog geen jaar oud, hij werd begin dit jaar aangekondigd, en normaal gesproken blijft een smartphone wel een kleine twee jaar voorzien worden van updates. Het was de eerste grote binnenkomer op de Amerikaanse markt, en werd daar geleverd met Android 4.3 Jellybean, en de smartphone heeft de update naar KitKat ook nog niet gehad.

Het is nog steeds onduidelijk waarom Huawei dit toestel zo snel achter wilde laten. Veel gebruikers snappen dit ook nog niet, maar ze zijn al lang blij dat de update er toch nog komt. Deze zal van Jellybean direct naar Lollipop gaan, en dus KitKat overslaan. Hierdoor kan het wel wat langer duren voordat de update er is, misschien zelfs wel tot de zomer.

Overigens heeft Huawei al een opvolger van de Ascend Mate 2 gelanceerd, de Ascend Mate 7, dat ze promoten als een high-end smartphone. Misschien vind Huawei de Ascend Mate 7 zo belangrijk, dat ze de Mate 2 daarom enigszins laten vallen.

Bron: Android Community

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)