Android 6.0 op Nexus 4 gezet door knutselaars

De ondersteuning voor de Nexus 4 is helaas gestopt vanaf Google’s kant, en dat betekent dat de telefoon straks niet meer de update krijgt naar Android 6.0 Marshmallow. Toch zijn een aantal mensen ermee aan de slag gegaan, en het is ze gelukt om deze telefoon op Android 6 te laten draaien.

Deze knutselaars, die zelf ROMs kunnen bouwen en verbouwen, zijn bezig geweest met de software die Google afgelopen week bekend maakte, en ze hebben het voor elkaar; Android 6 op de Nexus 4. Dmitry Grinberg was de eerste die het bestand op internet zette, waarmee iedereen het kan.

Hier is de download te vinden voor de Nexus 4 variant van Android 6, met een hele hoop aanwijzingen erbij. Het is een enorme lijst, en het kost flink wat meer moeite dan bij een officiele update.

Mocht je je Nexus 4 ermee uit willen rusten, raden we je aan om eerst alles even goed door te lezen, aangezien het een vrij ingewikkeld proces is. Als je niet weet wat je doet, kan er zo maar wat fout gaan, en de mogelijkheid is er zelfs dat je telefoon helemaal kapot gaat.

Maar als je het aan durft en je krijgt het voor elkaar, zou het goed kunnen dat je opeens beschikking hebt over 4G LTE netwerken, iets wat het toestel eerder niet kon. Overigens bevat de versie van Grinberg alleen maar Android, verder nog helemaal geen apps. Deze kunnen uit de Play Store worden gehaald.

Bron: Androi Authority

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)