Android 5.1 Lollipop in Indonesië geïntroduceerd

Zonder dat we ervan wisten is er opeens een smartphone met android 5.1 Lollipop opgedoken in Indonesië. Wat deze update precies inhoudt is nog onduidelijk, en we weten ook niet wanneer de update verder naar buiten komt.

Terwijl wij in Nederland nog steeds aan het wachten zijn op de beschikbaarheid van Android 5.0 hier, heeft Google besloten om in Indonesië alvast de nieuwe update uit te rollen onder de naam Android 5.1. Dit komt ook doordat er in dat land deze maand drie nieuwe Android One toestellen verschijnen die al op Android 5.1 lopen. De Evercross One X, de Mito Impact en de Nexian Journey zijn de nieuwe telefoons.

Onder de noemer Android One brengt Google goedkope Android toestellen uit in markten die op dit moment opkomen. Het zijn allemaal low-end toestellen, hun hardware is bijna hetzelfde, de de versie van Android die er op draait is een stock versie, zonder extra software. Alle drie de nieuwe toestellen hebben een 1,3GHz quadcore processor, en een scherm van 4,5 inch dat 480×854 pixels heeft.

Google heeft op zijn site al duidelijk vermeld staan dat alle drie deze toestellen op Android 5.1 draaien. Ze geven daar verder niet aan wat er allemaal nieuw is in Android 5.1. De site AndroidPolice heeft gelukkig wel wat foto’s weten te bemachtigen van de nieuwe Android One toestellen, waarbij ook Android 5.1 aangegeven word bij instellingen, zodat het echt duidelijk is dat het klopt.

Op dit moment zijn er in ieder geval nog geen hele grote veranderingen ontdekt, en dat is ook vrij logisch. De update bevat waarschijnlijk vooral dingen zoals bugfixes en prestatieverbeteringen. Waarschijnlijk zal deze update ook snel naar de Nexus-lijn van Google komen, aangezien die meestal de eerste zijn die updates ontvangen. Op dit moment weten we nog niks over de beschikbaarheid van Android 5.1 in Nederland, maar als we meer weten hoor je het.

android 5.1

Bron: Android Police

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)