Android 5.0 pas in zomer naar topmodellen Huawei

De telefoons van Huawei die op dit moment de topmodellen zijn, de Ascend P7 en de Ascend Mate 7, krijgen de update naar Android 5.0 Lollipop pas in deze zomer. De update voor de Honor 6 komt ook pas tegen die tijd uit.

Dit lezen we op de Chinese site Mydrivers. Hiermee word Huawei zo ongeveer de laatste grote fabrikant die zijn vlaggenschepen de update naar Lollipop geeft. Oudere telefoons van Huawei, zoals de Ascend P6 krijgen de update uberhaupt niet.

We denken dat de Ascend Mate 7 de eerste telefoon zal worden die de update krijgt, en dit zal waarschijnlijk in juni zijn. De andere smartphones moeten tot september wachten. Ook de Nederlandse Honor 6 krijgt de update pas in september.

De oudere modellen van Huawei krijgen dus sowieso niet de update. De telefoons die hier onder vallen zijn er nog flink wat, zoals de Huawei Ascend G7, en meer uit de G serie. Maar de Honor 4X, een van de oudere Honor telefoons, krijgt de update naar Android 5.0 Lollipop wel weer. Hoe dan ook, we moeten nog steeds even wachten op de update naar Lollipop.

Android 5.0 Lollipop werd in oktober al bekend gemaakt, en vrij snel daarna ook uitgebracht, voor het eerst op de Nexus toestellen natuurlijk. Er zijn ondertussen al flink wat smartphones van LG, Samsung, Motorola en Sony die er op draaien, en Android 5.1 bestaat ondertussen ook al, en staat al op een aantal Nexus smartphones.

Bron: MyDrivers

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)