Android 5.0 Lollipop

Tot afgelopen woensdag was niet bekend waar de L voor stond, maar nu wel. Lollipop. En het versienummer is ook bekend, dit is 5.0. Dit betekent natuurlijk een enorme upgrade van alle 4-versies, zoals Ice Cream Sandwich, Jelly Bean en KitKat.

In Android 5.0 Lollipop zijn natuurlijk veel dingen veranderd, maar de grootste verandering ten opzichte van KitKat is toch wel een compleet ander uiterlijk van het OS. Dit nieuwe design wordt material design genoemd, en zal waarschijnlijk wel even wennen zijn voor de gebruikers van Android Lollipop! Het verschil is te vergelijken met het verschil tussen iOS 7 en iOS 8.

Ook is het notificatiesysteem op het lockscreen gewijzigd, en er zijn maar liefst 5000 nieuwe API’s voor de software-ontwikkelaars om mee aan de slag te gaan. Door Android Lollipop is de batterijduur met anderhalf uur te verlengen. Ook laat Google zien dat je met de nieuwe OS meerdere gebruikers op 1 toestel toe kan laten, die allemaal wel in hun eigen omgeving erop kunnen.

Android Lollipop word standaard geleverd op de nieuwe Nexus serie, de 6 en de 9. Maar binnen afzienbare tijd zal de nieuwe OS ook naar de Nexus 5, 7 en 10 komen, en ook de Google Play versies op telefoons van de andere Android-fabrikanten.

Update: Google heeft gemeld dat de update van Android Lollipop wel naar de Nexus 4 komt. Deze is in eerste instantie niet vermeld, maar werd later toch toegevoegd aan het rijtje.

Bron: Techcrunch

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)