Android 5.0 Lollipop vanaf 3 november beschikbaar

Het is nu helemaal zeker: vanaf 3 November gaat Google Lollipop uitrollen naar de Nexus apparaten. In een boodschap aan ontwikkelaars heeft Google dit bekend gemaakt. Dit valt samen met de dag dat de nieuwe Nexus toestellen uitkomen in de Verenigde Staten.

We wisten al dat de nieuwe Nexus toestellen 3 november uit kwamen in de VS, en dat daarmee dus ook Lollipop beschikbaar is. We wisten alleen nog niet zeker of het ook meteen naar de oudere versies van de Nexus zou komen, maar dit is dus wel het geval. Google claimt dat het de grootste update is van Android in drie jaar tijd.

De interface van Android is flink veranderend, met het zogeheten Material Design. Met dit vernieuwde ontwerp probeert Google een soort visuele taal te maken voor de gebruikers, waarin de klassieke principes van goed design samenwerken met innovatie binnen wetenschap en technologie. Het idee is dat met een onderliggend systeem de ervaring op verschillende soorten toestellen hetzelfde word. Daarnaast speelt beweging ook een belangrijke rol binnen het nieuwe besturingssysteem, alleen dit is expres nog niet helemaal duidelijk.

Hoe lang het nog gaat duren voordat andere Android gebruikers ook Android 5.0 Lollipop op hun telefoon kunnen zetten is helaas nog onduidelijk, en dit hangt ook van de telefoon af.

Bron: Android Police

Android Lollipop

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)