Android 5.0 Lollipop nog niet populair

Ondanks dat het de nieuwste versie van Android is, is de populariteit van Lollipop nog niet heel hoog. Er zou namelijk nog maar op 1,6 procent van alle Android toestellen staan, wat echt heel weinig is.

Google heeft cijfers vrijgegeven waaruit dit op te maken is. Ook zien we hier op dat Android Jelly Bean nog steeds een heel groot marktaandeel heeft, 44,5 procent maar liefst. Hiermee is het nog de grootste. Dit zijn de telefoons die Android 4.1, 4.2 of 4.3 draaien. Hierna volgt Android 4.4 KitKat, met maar liefst 39,7 procent.

Waarschijnlijk gaat Android 4.4 KitKat eerst Jelly Bean aflossen als grootste versie van Android, voordat Lollipop daar ook maar bij in de buurt gaat komen. Dit komt mede doordat Lollipop nog maar op een kleine groep smartphones gebruikt kan worden.

Dit zijn vaak de allernieuwste telefoons en vlaggenschepen, zoals bijvoorbeeld een HTC One M8 of een LG G3. De middenmoters en low-end telefoons zullen voorlopig nog niet de update krijgen naar Android 5.0 Lollipop, omdat die toch minder belangrijk zijn. Als die update er ├╝berhaupt komt.

De update naar Android 5.0 Lollipop gaat sowieso niet heel snel. Dit komt vaak ook doordat fabrikanten graag hun eigen User Interface over de kale versie van Android heen willen leggen, en ze hebben vaak wel wat tijd nodig om dit bij elk type smartphone te doen. Oudere modellen worden daarom ook vaak over geslagen, en alleen de nieuwe telefoons krijgen de update.

Sony bijvoorbeeld, heeft helemaal nog geen enkele telefoon de update naar Android 5.0 Lollipop gegeven. Ze hebben al wel gezegd dat zij wel elke telefoon uit hun Xperia Z lijn gaan updaten. Dit zijn alle vlaggenschepen die ze hebben gehad.

Bron: Google

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)